Teaterföreställningar – följ Utis & Paddis resa tillbaka till 1700-talet

I år har vi lanserat tre teaterföreställningar! (se Teaterföreställningar)

 

 

 

 

Alla tre föreställningar är i form av teater med skådespelare och dockor kombinerat med en stumfilm:

Teaterföreställningar på Blekinge museum respektive Marinmuseum är integrerade i museernas verksamhet och kopplade till museernas samlingar, ca 25- 30 min:

* På äventyr med Utis & Paddis på Blekinge museum. Premiärföreställning var den 6 mars. Grevinnan Wachtmeister reser framåt i tiden. Pjäsen handlar om livet, barn och vuxna då- och nutid. Efter föreställningarna är guidningar i museet.

* På äventyr med Utis & Paddis på Marinmuseum. Premiärföreställning var den 17 februari under Sportlovet. En resa tillbaka till 1700-talets marina miljöer. Mötet med den krigiske generaladjutanten Toll. Föreställningen har både krigstema och tema om skeppsbygge. Efter föreställningarna – guidningar i museet och möjligheter att bygga båtar med galjonsfigurer alternativt att rita.

* Utis och Paddis äventyr. Den mystiske mannen med peruken. Premiärföreställningar – den 24 och 26 juni, övriga – fredagar 3-24 juli i Stadsbibliotekets hörsal, Karlskrona. En dag möter sälen Utis och paddan Paddis en mystisk man som ger dem ett ovanligt uppdrag. De reser bakåt i tiden till 1700-talet. Ingenting är sig likt. En hissnande resa påbörjas…Föreställningen är baserad på en ny sagoberättelse. Föreställningens längd ca 45 min. Efter föreställningen – fika och tipsrunda, följ i Utis och Paddis spår!

För hela familjen från 5 år med skådespelerskan Anna Lahmer

Arr. Projekt ”Samverkan Utis och Paddis”

Top