”Samverkan Utis och Paddis”. Projektstatus. 2014 oktober – 2015 april

Under perioden 141020-150420 jobbade projektet kreativt, med ett stort engagemang och effektivt samtidigt som man följde projektplanen.

Det har tagits fram två evenemang – ett för Blekinge museum och ett för Marinmuseum. De består av självständiga föreställningar i form av teater med skådespelare och dockor kombinerat med en stumfilm (en halvtimme lång föreställning) och guidningar.

Projektet har redan genomfört följande evenemang:

  • två publika evenemang på Marinmuseum – ett under Sportlovet i februari och ett i mars
  • publika evenemang på Blekinge museum – ett i april och det andra är på gång den 9 maj
  • tre evenemang för Rosenfeldtsskolan för 80 elever – i mars, två på Blekinge museum och ett på Marinmuseum

Under perioden v9 – v20 jobbar Rosenfeldtsskolans (Fkl, årskurs 1-2) med ett skolprojekt, temat ”Karlskrona som världsarv”. Temat integreras i de flesta av skolämnena: historia, geografi, samhälskunskap, bild, musik och matematik. I Trefaldighetskyrkan den 13 maj ska eleverna genomföra en musikal om 1700-talets Karlskrona baserat på en berättelse som är framtagen i projektet. Där ska bli även en utställning av elevernas arbete under projekttiden. En utvärdering gällande elevernas kunskap kommer att göras efter projektslut.

Parallellt jobbar projektet med att ta fram den tredje föreställningen (en timme lång). Även denna föreställning ska vara en kombination av teater med skådespelare och dockor samt stumfilm. Den publika föreställningen ska heta ”Den mystiske mannen med peruken”. 14 publika föreställningar är inplanerade under perioden 24 juni – 24 juli i Stadsbiblioteket.

Top