App ”Utis och Paddis löser stengåtan”

Följ sälen Utis och paddan Paddis på jakt efter en hemlighetsfull sten. Äventyret är en uppläsning med 20 lätt men livfullt animerade sidor.  Bilderna är färgglada och roliga. Du som lyssnaren är själv aktiv i sagan genom att växla sida.  Dessutom kan du och dina barn leta rätt på, ”trolla fram” och ”trolla bort” en liten gubbe som gömmer sig på alla sidor. Utöver huvudberättelsen finns en kort inledning där du får lära känna huvudfigurerna.

Appen är rik på innehåll. Samtidigt som du och dina barn följer de båda vännernas öden och äventyr får du en liten lektion i historia och geografi. Händelserna utspelar sig på platser som du kan känna igen och du kan jämföra de tecknade bilderna med fotografier av de verkliga platserna.

I det här äventyret går jakten genom Karlskrona, längs sydkusten till Malmö där också gåtan får sin lösning. I Fakta & förklaringar finns information riktad till den vuxne om de platser som Utis och Paddis besöker och historisk bakgrund till olika händelser i berättelsen.

Appen har enkel och tydlig navigering och knappsystem. Från startsidan kan du och dina barn nå Inledning, huvudberättelsen (Del 1 och Del 2) samt Fakta & förklaringar som även innehåller fotografier. Från Inledningen kan du gå direkt till Del 1 därifrån till Del 2.

OBS! Endast för iPad användare (gäller inte iPhone)

Ålder 4-7 år

Speltid – 25 min

© Marite Productions AB

Denna lätt interaktiva bilderbok är en samproduktion mellan Marite Productions AB och Coastalbyte AB

  • Idé och text Nijole Almlöf, Johanna N Eklund
  • Text redigerad av Marcus Kellner
  • Illustrationer Negin Armon
  • Uppläsare Pia Borg Lindblom
  • Animationer, röstinspelning, interaktivitet och ljudeffekter gjorda av Coastalbyte AB

 

Top